Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Vagyongyarapodással zárta 2005-t Újbuda

Hitelfelvétel nélkül, vagyongyarapodással zárta a 2005-ös költségvetési évet Újbuda önkormányzata a zárszámadás szerint. A kiadások 22%-át fejlesztések, felújítások tették ki.

A Képviselő-testület által elfogadott zárszámadásból kiderül, hogy Újbuda 2005-ben összesen több, mint 24 milliárd forintból gazdálkodott, úgy, hogy hitelfelvételre nem került sor, az önkormányzat feladatait zavartalanul látta el, az intézmények működése folyamatos volt. A kiadások egy jelentős része felújítási, és beruházási kiadás volt, összesen több, mint 4,8 milliárd forint értékben, azaz minden ötödik elköltött forint a kerület gyarapítására fordítódott.

A felújítások közül kiemelkedett a Fehérvári úti rendelő, amelyre a tavalyi évben 627 millió forintot fordított a XI. kerület. A parkok, játszóterek felújítása, átépítése 146 millió forintba került, aminek eredményeképp a kerület összes játszótere biztonságos, és megfelel az Európai Unió szabványainak. A külső Bartók Béla út útpályájának felújítása volt a legnagyobb felújítási kiadás, erre összesen 906 millió forintot fordított Újbuda önkormányzata 2005-ben. Az oktatási – nevelési intézményekben, azaz az iskolákban és az óvodákban összesen 450 milliónyi felújítás, fejlesztés készült el.

Újbuda vagyona is növekedett 2005-ben, a zárszámadás szerint a vagyon mérleg szerinti főösszege 57 milliárd forint, amely 2005-ben 2 milliárd 423 millió forinttal növekedett.

E. A. - Újbuda WEB (2006. 04. 21.)

LEGFRISSEBB
×