Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Föld Napja Újbudán - 2011

Kerületünkben az Újbudai Pedagógiai Intézet szervezésének köszönhetően évek óta kiemelt figyelmet szentelnek a Föld napjának. Idén három helyszínen várták színes programokkal a gyerekeket. A Feneketlen-tó szórakoztatóbb, a Gellérthegy sportosabb, míg a TIT stúdióban a kulturálisabb eseményeknek adott otthont. A helyszínek közötti összekötő kapocs természetesen a Föld szeretete volt.

Az esemény hivatalos részét Molnár László oktatásért felelős alpolgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta, országos viszonylatban a kerületünkben a legtöbb az egy négyzetkilométerre eső öko-iskolák és óvodák száma, ami azt mutatja, hogy Újbuda pedagógusai valóban elhivatottak a környezet védelme iránt. A Feneketlen-tónál sportos bemelegítéssel indult a nap, amelyet további programok követtek. A tó körüli állomásokon a diákoknak a legkülönbözőbb próbatételeken kellett átesniük.

 

A TIT stúdióban avatták fel a Jókívánságok fáját, melyre a kerületi oktatási intézmények tűzték fel bolygónknak szánt üzeneteiket. Itt kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal és előadással várták az érdeklődőket. A Föld napi eseményeket az Iskolások ünnepélyével zárták, ahol Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket. A kerület első embere örömét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy ilyen sok fiatal érdeklődik a természet védelme iránt. Mint mondta ez azért is fontos, mert a jövő generációjának már tudatosabban kell óvnia a földünk egészségét.

 

Gigi - Újbuda TV (2011. 04. 26.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

Címkék: