Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

HAGYD HELYBEN! Komposztáló Közösségek Mintaprogram Budapesten

Jelentkezni a SZIKE honlapján lehet (www.szike.eu) a Jelentkezések - Jelentkezés programokra feliratra kattintva.

Beadási határidő: 2010-01-30

Pályázatot kiíró: SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület

Pályázat leírása:

Felhívás társasházaknak, lakóközösségeknek, közösségeknek

HAGYD HELYBEN!

A SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alaptól nyert pályázati forrásból 50 budapesti társasházban komposztálási programot indít.

Vállalkozó szellemű, környezettudatos, energiatakarékos és öntevékeny budapesti lakóközösségek jelentkezését várjuk. Célunk, hogy helyben hasznosítsuk a háztartásokban és az udvaron, kertben keletkező zöldjavakat, vagyis helyben tartsuk az értékes tápanyagokat (a "zöldhulladékból" keletkező humuszt).

A komposztálás hatására jelentősen csökken a kukába kerülő hulladék mennyisége, vagyis jelentősen mérsékelhető a lakóközösség szemétszállítási költsége. Ráadásul olyan értékes tápanyag, termőföld keletkezik, amely további megtakarítást tesz lehetővé a lakóközösség számára, megspórolva a bolti virágföld árát és szállítási terheit.

A sikeres programhoz jól megtervezett kommunikáció, teljes körű tájékoztatás, ismeretterjesztő kiadványok, plakátok és megfelelő eszközök kellenek; és egy komposztgazda, aki vállalja, hogy figyelemmel kíséri a komposztálást, illetve tartja a kapcsolatot a lakókkal és a szakmai lebonyolításért felelős SZIKE Egyesülettel. Az első 50, szakmai feltételeknek is megfelelő jelentkező, a pályázati forrásnak köszönhetően most térítésmentesen kapcsolódhat be a programba!

A lakókat a lakógyűlésen, közgyűlésen természetesen tájékoztatjuk a program részleteiről.

Ne habozz! Hallod a zöldjavak segélykiáltását? Hagyj helyben, ne szállíts el! Mert komposztálni jó - lakóközösségben is! Jelentkezni a SZIKE honlapján lehet (www.szike.eu) a Jelentkezések - Jelentkezés programokra feliratra kattintva.

Nincs más teendő, mint a legördülő menüből kiválasztani a "Budapesti lakóközösség"-et, majd kitölteni és egy gombnyomással beküldeni az űrlapot. Várjuk a jelentkezéseket!

Programfelelős:

Szentirmai-Zöld Máté

zoldmate@szike.eu

 

Pályázat célközönsége: Minden érintett személy