Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma meghirdeti "Hogyan õriztük meg..." pályázatát legalább 40 éve házas házaspárok részére

A pályázati kiírója olyan írásos pályaműveket vár, melyek bemutatják a fiatalabb generációk részére, hogy mi erősítette, erősíti a házasfelek közötti köteléket, mi segítette át a házaspárokat az érzelmi hullámvölgyeken, nehezebb társadalmi-történelmi időszakokon, mi tette a házasságot tartalmassá, az összetartozás-érzést magától értetődővé.

Beadási határidő: 2012-08-21

Pályázatot kiíró: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

Pályázat leírása:

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
"Hogyan őriztük meg..."
Pályázat legalább 40 éve házas házaspárok részére
Pályázat kódja: 40 ÉV-2012

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága meghirdeti "Hogyan őriztük meg..." pályázatát legalább 40 éve házas házaspárok részére.

1. Pályázati témakör
A pályázati kiírója olyan írásos pályaműveket vár, melyek bemutatják a fiatalabb generációk részére, hogy mi erősítette, erősíti a házasfelek közötti köteléket, mi segítette át a házaspárokat az érzelmi hullámvölgyeken, nehezebb társadalmi-történelmi időszakokon, mi tette a házasságot tartalmassá, az összetartozás-érzést magától értetődővé.

Tudományosan és lélektanilag is bizonyított tény a házasság egészségmegőrző jellege. Ennek ellenére egyre kevesebben vállalják ezt a köteléket, s ha vállalják is, kevesen képesek kitartani egymás mellett egy egész életre szólóan. Jelen pályázati felhívás célja, hogy - hiteles történeteken keresztül - mintákat adjon a fiatalabb korosztálynak a házasság értékteremtő, értékeket megtartó, értékeket (meg)őrző intézményéről.

2. Pályázók köre
A pályázók köre azon természetes személyek, házaspárok, akik 2012-ben legalább 40 éve házasok.

3. Beadható pályázatok száma
Jelen pályázati kategóriában házaspáronként egy pályázat adható be.

4. Pályázat beadási módja
A megfelelően kitöltött pályázati adatlapot és az elkészült pályaművet egy példányban a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részére elsősorban elektronikusan a palyazat@ncsszi.hu e-mail címre szükséges megküldeni, valamint postai úton a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet címére.

5. Formátum
A pályázati adatlapot és a pályaművet kézzel és gépírással lehetséges elkészíteni és elsősorban elektronikusan vagy postai úton megküldeni. Kérjük, a kézzel kitöltött dokumentumok megfelelő olvashatóságára legyenek tekintettel.

6. Pályázat terjedelme
Kézzel írt dokumentum esetén maximum 15 oldal terjedelemben, A/4-es méretben. Géppel írt dokumentum esetén maximum 10 oldal terjedelemben, A/4-es méretben, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban.

7. Pályázat beadási határideje
Jelen pályázati kategóriában a pályázat beadási határideje (elektronikus és postai úton egyaránt) 2012. augusztus 21.

8. Eredményhirdetés
A pályázati eredmények meghirdetésére várhatóan 2012. szeptember 24-én kerül sor.

9. További tudnivalók
A beérkezett pályázati műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázatok az alábbi díjazásban részesülnek:
- 10 pályamű pályaművenként bruttó 100 000 Ft-os díjat kap.
- 40 pályamű pályaművenként bruttó 40 000 Ft-os díjat kap.

10. Pályázat beadásának módja
A pályázatokat (megfelelően kitöltött pályázati adatlap és a pályamű) egy példányban elsősorban elektronikusan a palyazat@ncsszi.hu e-mail címre vagy postai úton a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet címére várjuk.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Támogatónak, azt a Támogató a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

11. Lebonyolító
NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Telefon: (06-1) 237-67-82

palyazat@ncsszi.hu

A pályázati kiírás nyomtatott formában megtalálható az önkormányzat Zsombolyai u. 4. sz. alatti épületének recepcióján is.

Budapest, 2012. július 19.

 

Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételnek megfelelő személy