Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Képeslaptervező pályázat a Rét Galéria 20 éves jubileumára

A Gazdagréti lakótelep szívében elhelyezkedő, a Gazdagréti Közösségi Ház szerves részeként működő Rét Galéria az elmúlt 2 évtizedben számos amatőr festő- és fotóművésznek, képző- és iparművészeti kiállításnak kínált bemutatkozási lehetőséget. A születésnapot jelen pályázattal kívánjuk megünnepelni.

Beadási határidő: 2012-11-23

Pályázatot kiíró: Újbudai Kulturális Intézet

 

 

Pályázat leírása:

Az Újbudai Kulturális Intézet - Gazdagréti Közösségi Ház KÉPESLAPTERVEZŐ pályázatot hirdet a Rét Galéria 20 éves jubileumára.

A Gazdagréti lakótelep szívében elhelyezkedő, a Gazdagréti Közösségi Ház szerves részeként működő Rét Galéria az elmúlt 2 évtizedben számos amatőr festő- és fotóművésznek, képző- és iparművészeti kiállításnak kínált bemutatkozási lehetőséget. A születésnapot jelen pályázattal kívánjuk megünnepelni.

 

Pályázat témája:
Bármely képző-, vizuális művészeti alkotás, mely Gazdagrét városrész valamely jellegzetességét, hangulatát jeleníti meg.

Pályázni az alábbi korosztályokban lehet:
- Gyermek (6-12 év)
- Ifjúsági (13-18 év)
- Felnőtt (18 évtől)

Pályázat célja:
Bemutatkozási lehetőség biztosítása a vizuális művészeteket hobbi- és professzionális szinten művelő alkotók (gyermekek, fiatalok és felnőttek) részére, a helyi alkotók lokálpatriotizmusának erősítése.

Pályázati feltételek:
Pályázhat minden gazdagréti lakos, ill. Gazdagrét által megihletett – nem gazdagréti – amatőr, vagy professzionális alkotó, kizárólag saját munkájával.
Egy versenyző maximum 2 db alkotással vehet részt a pályázaton.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

- Festmény (olaj, akvarell)
- Szabadkézi rajz (grafika, rézmetszet, linómetszet)
- Számítógépes grafika
- Fotó
- Vegyes technika

Méret:
A pályamunkák - a Magyar Posta Küldeményforgalmi Üzletszabályzatának figyelembevételével - az alábbi 2 arányrendszerben készülhetnek: 90mmx140 mm (legkisebb kész méret), vagy 120mmx235 mm.
A munkákat a fenti (pályázó által szabadon választott) méretarányt megtartva, tetszőleges méretben, de maximum A3 kész (befogadó) méretig várjuk. Fotó esetén a minimális méret: 500 kB.
A pályázó, amennyiben fotót, számítógépes grafikát nyújt be, a kész nyomat leadása mellett elektronikus úton is juttassa el pályamunkáját a gkh@ujbudakulti.hu emailcímre.

A pályázat díjazása:
A beérkezett, és a zsűri által arra érdemes művek bemutatásra kerülnek a Rét Galéria jubileumi kiállításán, melynek megnyitóján a felkért szakmai zsűri által megítélt díjak korosztályonként és kategóriánként az I., II. és III. helyezetteknek kerülnek kiosztásra. A díjazott pályaművek nyomdai sokszorosításra kerülnek, így az alkotók munkáikat postai levelező lapokon láthatják viszont, így népszerűsítve munkásságukat, alkotói tehetségüket.

A pályamunkákat kérjük paszpartuzva (vagy keretezve) a KULTI - Gazdagréti Közösségi Ház címére eljuttatni Nagy Brigitta vagy Molnár Renáta szakmai referensekhez, naponta 9-17 óra között. (1118 Budapest, Törökugrató u. 9.)

Nevezni a pályamunka és a helyben kitöltött nevezési lap együttes leadásával lehet.

Egyéb feltételek:
A pályázók a pályázat benyújtásával egyidejűleg hozzájárulnak a pályázati anyagok szabad felhasználásához, esetleges sokszorosításához, nyomtatott sajtóban, egyéb médiában való megjelentetéséhez, valamint átruházzák a szerzői jogokat az Újbudai Kulturális Intézetre, mint pályázat kiíróra.
Bővebb információ: +36/1-246-5253, gkh@ujbudakulti.hu
Amennyiben levélben keresnének minket, kérjük a borítékon, vagy e-mailen tüntessék fel a RÉT 20 megnevezést.

A pályázat jelentkezési határideje: 2012. november 23. péntek


Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételnek megfelelő személy