Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 3. péntek, Buda, Richárd

Senior Ki Mit Tud Fesztivál 2013

Újbudai Kulturális Intézet Senior Ki Mit Tud Fesztivált rendez 2013. november 10-én az ŐRMEZEI KÖZÖSSÉGI HÁZ szervezésében.

Beadási határidő: 2013-04-30

Pályázatot kiíró: Újbudai Kulturális Intézet

 

 

Pályázat leírása:

Jelentkezési határidő:

Az előadóművészeti kategóriában: 2013. március 29.
A kreatív művészeti kategóriában: 2013. április 30.

A jelentkezési lapok és a pályaművek leadása, regisztrációs díj befizetése az alábbi címen: KULTI - ŐRMEZEI KÖZÖSSÉGI HÁZ 1112 Budapest, Cirmos utca 8.


KULTI - ŐRMEZEI KÖZÖSSÉGI HÁZ megközelíthető: Fehérvári út (Bocskai út) végállomástól valamint a Camponától és a Savoya Parktól a 150-es és a 250-es autóbusszal, mindkét irányból a Kérő utcai megállónál kell leszállni.
E-mail cím: ormezei.k@gmail.com, vagy okh@ujbudakulti.hu
Telefon: 310-0644, 309-0007

A jelentkezés általános feltételei:

-    A betöltött 50 éves életkor, a versenyen való részvétel felső korhatára nincs megszabva.
-    Az Újbudai Senior Összművészeti Ki Mit Tud Fesztivál nyitott, lakóhelyhez nem kötött.
-    A Ki Mit Tud-on való részvétel feltétele a jelentkezési lap kitöltése, valamint a regisztrációs díj határidőre történő befizetése.
-    Jelentkezni több, az alábbiakban felsorolt kategóriákban lehet.
-    A jelentkezési lapokat kategóriánként kell egy-egy példányban kitölteni, a regisztrációs díj kategóriánként kerül befizetésre.
-    Regisztrációs díj: 500,- Ft/fő/kategória. Előadóművészeti kategóriában: az elődöntők alkalmával a helyszínen fizetendő, kreatív művészeti kategóriában a jelentkezési lappal együtt, a pályaművek leadásakor fizetendő.

Lebonyolítás:

Előadóművészeti kategóriák:
-    Vers- és prózamondó
-    Humor, paródia
-    Opera
-    Operett, musical
-    Kórus
-    Népdal
-    Műdal
-    Szalontánc
-    Néptánc
-    Könnyűzene
-    Hangszeres zene
-    Artista, bűvész
-    Egyéb

Előadóművészeti kategóriában a jelentkezési lapok pontos kitöltését kérjük a következő módon: az előadandó mű szerzője, címe. A technikai felszereltség és igény leírásánál kérjük, hogy zongorakísérőt ne írjanak, a kísérőről a fellépőnek kell gondoskodnia! A rövid leírás a művészeti ággal való kapcsolatáról (nem önéletrajz), valamint az 1 db fotó (igazolványkép) e-mailben is elküldhető!

2013. májusától az előadóművészeti kategóriákba jelentkezők elő- és középdöntőkön vesznek részt. A zsűri neves hazai és nemzetközi művészekből tevődik össze.
A döntő várható időpontja: 2013. november 10.

A versenyzők az előadóművészeti kategóriában 2 művel nevezhetnek:
1. Az egyetemes kultúrtörténet elengedhetetlen részét képező mű.
2. "A határtalan kultúra jegyében" szlogen - az emberi kapcsolatok értékét bemutató mű, mely az emberi kapcsolatok fontosságát helyezi előtérbe a beszélt nyelvtől függetlenül.
A versenyzőknek maximum 4 perc idő áll rendelkezésére a versenyszám bemutatására. Kivételt képez, ha az előadásra szánt mű hossza eredendően meghaladja a 4 perc időtartamot, ebben az esetben maximum 1 perc hosszabbítás lehetséges. Tehát a teljes műsoridő előadónként nem haladhatja meg az 5 percet. Az időtartam túllépése a versenyből való kizárást eredményezheti. A két mű közül a zsűri választása alapján az egyik mű kerül előadásra. A vetélkedő egyes fordulóin előnyt jelent, ha a versenyző új művekkel jelentkezik.

Kreatív művészeti kategóriák:


-    Vers - Formai, illetve tartalmi vonatkozások nem kötöttek. Két művel lehet pályázni, melyek közül az egyik tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. Hossza: maximum 2 db A/4-es gépelt oldal pályaművenként. A borítékra kérjük ráírni: Senior Ki Mit Tud "Vers" kategória.

-    Széppróza - Formai illetve tartalmi vonatkozások nem kötöttek. Két művel lehet pályázni, melyek közül az egyik tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. Hossza: maximum 3 db A/4-es gépelt oldal pályaművenként. A borítékra kérjük ráírni: Senior Ki Mit Tud "Széppróza" kategória.

-    Videó- filmművészet - A filmetűdök formai illetve tartalmi vonatkozása nem kötött (dokumentum, portré, játék, animáció stb.) A két versenymű egyike szabadon választott, a másik tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. A filmek időtartama egyenként 3 perc. Minden film- illetve videotechnikai rendszerhasználata megengedett. A végleges pályaművet kérjük DVD adathordozóra elkészíteni. A borítékra kérjük ráírni: Senior Ki Mit Tud "Film" kategória.

-    Grafika - Egy versenyző maximum 2 alkotással vehet részt a versenyen. Technika: szabadon választott (szabadkézi rajz, rézmetszet, linómetszet, vegyes technika, számítógépes grafika stb.). Téma: egy szabadon választott (plakát, portré, illusztráció stb.), másik alkotásnál tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. Méret: maximum 59 cm x 84 cm (A/1-es méret). A képeket paszpartuzva vagy keretezve kérjük benyújtani.

-    Festőművészet - Egy versenyző maximum 2 alkotással vehet részt a versenyen, egy szabadon választott (tájkép, zsánerkép, portré stb.) és egy tematikusan "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez kötődővel. Stílusbeli (figuratív, nonfiguratív) és technikai (olaj, akvarell, akril, vegyes technika stb.) megkötés nincs. Méret: maximálisan 50 cm x 60 cm. A képeket paszpartuzva, vagy keretezve kérjük benyújtani.

-    Szobrászművészet - Egy versenyző maximum 2 alkotással vehet részt a versenyen, formailag szabad választással - figuratív, nonfiguratív (relief, büszt, kisplasztika stb.) A szobrok felhasznált anyaga nem kötött (fa, kő, gipsz, agyag, bronz, műanyag stb.) A két mű témája: egy szabadon választott, a másik tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. A szobrok magassága nem haladhatja meg az 1 métert.

-    Fotóművészet - Egy versenyző minimum 2 db, maximum 4 db képpel versenyezhet. A képek fele szabadon választott (tárgy, akt, természet, dokumentum stb.), a másik fele tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez. A fotók lehetnek színesek és fekete-fehérek egyaránt. A képek maximális mérete 50 cm x 60 cm, minimális mérete 18 cm x 24 cm. A képek bármely technikával készíthetők, megengedett a számítógép használata is, retusálás, illetve minőségjavítás céljából. Nem megengedett az eredeti fotóban olyan elektronikus átalakítás, mely annak tartalmát, illetve formáját nagymértékben átalakítja, és ezáltal új képet alkot (számítógépes grafika). A képeket paszpartuzva kérjük benyújtani!

-    Kerámia - Egy versenyző maximum 2 db kiégetett tárggyal vehet részt a versenyen. Egy szabadon választott témában (épületkerámia, dekorációs kerámia, használati tárgy stb.), és egy tematikusan "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez kötődő tárggyal. A technika választása szabad (raku, mázas, mázatlan stb.). Az anyagválasztás szabad (agyag, kőporcelán, porcelán stb.). Méret: maximálisan 80 cm magasság.

-    Tűzzománc - Egy versenyző maximum 2 alkotással vehet részt a versenyen (falikép, ékszer stb.). Téma: egy tárgynál szabadon választott, másik tárgynál tematikusan kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez.

-    Gyöngy, ékszer, hímzés - Egy versenyző maximum 2 munkával vehet részt a versenyen. A felhasznált motívumkincs egyike szabadon választott, a másik kötődik "A határtalan kultúra jegyében" szlogenhez.

-    Népművészet - Egy versenyző maximum 2 munkával vehet részt a versenyen.  Autentikus népművészeti értékekre épülő művészeti alkotások 21. századi megfogalmazásban. A népművészet adta lehetőségek jó alkalmat kínálnak "A határtalan kultúra jegyében", a tájegységek kultúráinak kapcsolódási rendszere feltárására.

A neves művészekből álló zsűri májusban értékeli a beküldött pályamunkákat.  A pályamunkák a zsűri értékelése alapján kiállításra kerülnek, várhatóan 2013. november 10-én a Díjkiosztó Gálán.

A jelentkezési lap innen tölthető le.

 

Pályázat célközönsége: Minden érintett személy    

LEGFRISSEBB
×