Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 26. szerda, Vanda, Paula

"Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázat 2012. évre

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata kiírja az "Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatát

Beadási határidő: 2012-04-27

Pályázatot kiíró: Újbuda Polgármestere

Pályázat leírása:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján kiírja az


"Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatát 2012. évre

Alkotói ösztöndíj,
Egyszeri alkotói ösztöndíj,
Pályakezdő ösztöndíj,
valamint
Cseh Tamás zenei ösztöndíj
elnyerésére.


A pályázatok közül csak egyre, azok a kerületben élő művészek jelentkezhetnek, akik legalább 5 éve - pályakezdő ösztöndíj esetében 3 éve - XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek.


Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére, a Cseh Tamás zenei ösztöndíj esetében évente legfeljebb 1 fő részére adományozhatók. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már ösztöndíjban részesült.

1. Az "Újbuda-Mecénás" Alkotói ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.

2. Az "Újbuda-Mecénás" Egyszeri alkotói ösztöndíj meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.

3. Az "Újbuda-Mecénás" Pályakezdő ösztöndíj annak adományozható, aki a pályázati kiírás közzétételekor a 35. életévét nem töltötte be. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint.

4. A Cseh Tamás zenei ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint. Célja a kerületben élő kortárs zenei tehetségek művészi fejlődésének, kibontakozásának, alkotó munkájának támogatása.

Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulék fizetési kötelezettség terheli.

Pályázni kizárólag Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának az "Újdbuda-Mecénás" művészeti ösztöndíjak alapításáról és adományozásáról szóló 19/2005./IV. 27./ XI.ÖK sz. rendelete mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (1. Szakmai önéletrajz és az eddigi művészeti tevékenység bemutatása 2. A munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.
Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban, az Ügyfélszolgálati Irodán (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.) és letölthetők az Önkormányzat honlapjáról (old.ujbuda.hu).

A pályázat beadásának határideje: 2012. április 27.

A pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályára (1113 Budapest, Zsombolyai u. 4., tel: 3723-472) személyesen, a pályázati kiírásban meghatározott határidő utolsó napjáig munkaidőben lehet benyújtani, vagy postai úton küldhető be.
Az ösztöndíjak adományozásáról az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján, a Polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület dönt.

A formailag hibás pályázatokat a Kulturális Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból.
A pályázat eredménye nyilvános. A pályázó pályázata beadásával hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2012. május 31.

Az ösztöndíjban részesített pályázókat írásban értesítjük.

A pályázó az Önkormányzat döntése ellen fellebbezéssel nem élhet.


A pályázati adatlap innen tölthető le.


Budapest, 2012. március 26.


dr. Hoffmann Tamás
polgármester

 

Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételnek megfelelő személy

LEGFRISSEBB
×