Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. vasárnap, Stefánia

Újbuda Önkormányzata kiírja a 2011. évi "Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatát

A pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályára lehet benyújtani

Beadási határidő: 2011-04-22

Pályázatot kiíró: Újbuda Polgármestere

Pályázat leírása:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján kiírja az
"Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatát 2011. évre

Alkotói ösztöndíj, Egyszeri alkotói ösztöndíj, Pályakezdő ösztöndíj, valamint Cseh Tamás zenei ösztöndíj elnyerésére

A pályázatok közül csak egyre, azok a kerületben élő művészek jelentkezhetnek, akik legalább 5 éve - pályakezdő ösztöndíj esetében 3 éve - XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek.


Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére, a Cseh Tamás zenei ösztöndíj esetében évente legfeljebb 1 fő részére adományozhatók. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már ösztöndíjban részesült.

1. Az "Újbuda-Mecénás" Alkotói ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.


2. Az "Újbuda-Mecénás" Egyszeri alkotói ösztöndíj meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.


3. Az "Újbuda-Mecénás" Pályakezdő ösztöndíj annak adományozható, aki a pályázati kiírás közzétételekor a 35. életévét nem töltötte be. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint.


4. A Cseh Tamás zenei ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint. Célja a kerületben élő kortárs zenei tehetségek művészi fejlődésének, kibontakozásának, alkotó munkájának támogatása.

Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulék fizetési kötelezettség terheli.

Pályázni kizárólag Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának az "Újdbuda-Mecénás" művészeti ösztöndíjak alapításáról és adományozásáról szóló 19/2005./IV. 27./ XI.ÖK sz. rendelete mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (1. Szakmai önéletrajz és az eddigi művészeti tevékenység bemutatása 2. A munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.
Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban, az Ügyfélszolgálati Irodán (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.) és letölthetők az Önkormányzat honlapjáról (old.ujbuda.hu).

A pályázat beadásának határideje: 2011. április 22.


A pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályára (1113 Budapest, Zsombolyai u. 4., tel: 3723-472) személyesen, a pályázati kiírásban meghatározott határidő utolsó napjáig munkaidőben lehet benyújtani, vagy postai úton küldhető be.


Az ösztöndíjak adományozásáról az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján, a Polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület dönt.

A formailag hibás pályázatokat a Kulturális Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból.
A pályázat eredménye nyilvános. A pályázó pályázata beadásával hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2011. május 31.

Az ösztöndíjban részesített pályázókat írásban értesítjük.
A pályázó az Önkormányzat döntése ellen fellebbezéssel nem élhet.

A pályázati adatlap innen tölthető le.


Budapest, 2011. március 22.

dr. Hoffmann Tamás

 

Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételeknek megfelelő személy

LEGFRISSEBB
×