Beadási határidő: 2012-10-02
Pályázatot kiíró: Újbuda Önkormányzata
Pályázat leírása:
Újbudai Süteménysütő Verseny - a generációk közötti együttműködés jegyében /Versenykiírás/
A verseny célja:
Újbuda Önkormányzata a "2012. A tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének" kíván tisztelegni, felhívni a figyelmet az időskorúak értékeire valamint támogatni a generációk közti kapcsolatot és együttműködést.
Kérjük, hogy az alábbiakat figyelmesen olvassák el!
Általános információk:
A sütikészítő versenyen a 2012. augusztus 25-én az Anno... a la carte újbudai rendezvényen bemutatott süteményt, a Karinthy-szeletet kell elkészíteni. A Karinthy - szelet a Karinthy család ízvilágának valamint gasztronómiai emlékeinek alapján, generációs összefogásban elkészített, nagyon egyszerű csokoládés sütemény, amelynek receptje és az elkészítését bemutató videó megnézhetik ezen az oldalon.
A játékos versenyre Újbudán élő, (pl. szülő-gyermek, vagy nagyszülő-unoka) álló többgenerációs, vegyes életkorú, elsősorban családtagokból álló csapatokat várunk, de indulhatnak több generációs lakóközösségek. A csapatok egy legalább 8 szeletes saját készítésű sütemény elkészítésével nevezhetnek.
Fontos, hogy a csapat minden tagjának részt kell vennie az előkészületekben és a sütemény elkészítésében.
Az első három legfinomabb desszertet sütő csapat értékes nyereményekkel lesz gazdagabb!
A verseny időpontja és helyszíne:
A versenyre 2012. október 2-án délután 14 órakor kerül sor az Idősek Világnapja ünnepség keretében.
A rendezvény Újbudán kerül megrendezésre, pontos helyszínéről később értesítjük a jelentkezőket.
Nagyszámú jelentkezés esetén kerületrészenkénti elődöntőket fogunk szervezni.
Lebonyolítás:
A jelentkezett csapatok a 2012. október 2-án 14 órakor kezdődő Idősek Világnapja rendezvényen mutathatják be a zsűrinek, a saját maguk készítette süteményt. A versenyen a csapat minden tagjának részt kell vennie és válaszolni a zsűri sütikészítéssel kapcsolatos kérdéseire.
Ezt követően a zsűri meghozza a döntést és kihirdeti a verseny első három helyezettjét és a külön díj (szűkebb lakókörnyezetben élő csapat részére) nyertesét.
A zsűribe gasztronómiai szakembereket és Újbuda Önkormányzatának vezetőit hívjuk meg.
Jelentkezés és nevezés:
Jelentkezni, nevezni a jelen kiírásban szereplő információk tudomásul vételével az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével lehet.
A meghosszabbított jelentkezés határidő 2012. szeptember 21. 13 óra.
A kitöltött jelentkezési lapokat a bogardi.istvanne@ujbuda.hu e-mail címre vagy személyesen az Önkormányzat Zsombolyai u. 4. sz. épületének III/307-es szobájában lehet leadni.
Nevezési díj nincs.
Díjak:
A nyertesek dr. Hoffmann Tamás polgármester úr által falajánlott díjakat, valamint a
Hadik Kávéház gasztronómiai nyereményeit kapják.
1. helyezett: 20 ezer Ft értékű fogyasztási kupon
2. helyezett: 10 ezer Ft értékű kupon
3. helyezett: 5 ezer Ft értékű kupon
Fontos információk, kitételek:
- A sütemény elkészítése és bemutatása legalább két generáció együttműködésében történhet.
- A versenyen az elkészült süteménnyel és a csapat minden tagjával együtt kell megjelenni. A sütemény elkészítésével kapcsolatban a csapat minden tagját megkérdezheti a zsűri.
- A sütemények alapanyagainak valamint elkészítésének költségeit NEM téríti meg az Önkormányzat.
- A két fős csapatok tagjai csak XI. kerületi lakosok lehetnek. Három vagy több fős csapat esetében legalább két főnek kell kerületi lakosnak kell lennie. Nem csak családok, hanem XI. kerületben élő lakóközösségek (azonos házban vagy lépcsőházban élők) is jelentkezhetnek.
- A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!
További információ: 372-4636 minden hétköznap 9-14 óra között.
MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!!
Így készül a Karinthy szelet - az Újbuda TV beszámolója
Karinthy-szelet receptje és elkészítési módja
Hozzávalók:
Tészta:
100 g vaj,
100 g porcukor,
100 g csokoládé,
6 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
100 g mandula,
40 g piskótamorzsa,
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
200 g vaj,
150 g porcukor,
100 g csokoládé,
50 g mandula
Tészta elkészítése:
A vajat habosra verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a megpuhult csokoládét és egyenként a tojások sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, a sütőporral elkevert piskótamorzsát és vigyázva összedolgozzuk. A tésztát lisztezett tortaformába öntjük, és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét és oldalát bevonjuk krémmel, és végül tejszínhabbal és mandulával díszítjük.
Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a megpuhult csokoládét, a hámozott darált mandulát, majd összekeverjük.
Pályázat célközönsége: Minden érintett személy