Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. péntek, Huba

Ökumenikus bibliai tábor Szlovákiában

"Énekeljetek az Úrnak új éneket...!" (Zsolt 98,1)

Immár 13. alkalommal szervezte meg hagyományos bibliai táborát az Országos Szlovák Önkormányzat Vallásügyi Albizottsága, együttműködve Belváros-Lipótváros Szlovák Önkormányzatával. Idén első alkalommal társszervezőként csatlakozott a magyarországi szlovák ifjúság hitéletének és vallási tradícióinak megszilárdítását zászlajára tűző, példaértékű kezdeményezéshez a tavaly ősszel megalakult Újbudai Szlovák Önkormányzat is, amelynek elnökasszonya, Klauszné Fúzik Ildikó egyben a tábor alapító-főszervezője.

A kerületből és a fővárosból, valamint az ország különböző településeiről összesereglett gyermekek (6-tól a 16 évesekig) egy hetet töltöttek együtt anyaországbeli környezetben, a Pozsony szomszédságában található Svätý Jur városában, mely a páratlan szépségű Kis-Kárpátok hegyvonulatainak lábánál fekszik.

A fiatalok bibliai ismereteiket Szpisák Attila, a budapesti szlovák evangélikus gyülekezet lelkészének segítségével bővíthették, emellett egyházi tematikájú, változatos stílusú dalokat sajátíthattak el Cserni Melinda és Galda Levente vezetésével, akik a tábor állandó résztvevőiként a vallásos énekek lelkes tanításában segédkeznek évről-évre. A fülbemászó dallamokon keresztül észrevétlenül, szinte játszva sajátítják el a gyerekek a nyelvet, s gyarapítják szókincsüket.

A szentmise nyújtotta lelki felüdülés után természetesen maradt idő pozsonyi városnézésre, múzeum- és várlátogatásra, fürdőzésre, különféle csapatjátékokra és vetélkedőkre (sőt, még bátorságpróbára is) a közösségi szellem kialakítása, a felebaráti szeretet s összetartozás, illetőleg a nemzetiségi identitás megőrzésének, elmélyí-tésének égisze alatt, Klausz Karola és Klausz Kornél közreműködésével.

Őszinte köszönet az együtt töltött tartalmas napokért és a sikeres szervezésért a táborvezetőknek, illetve a XI. és V. kerületi önkormányzatoknak, a źudové noviny – szlovák nyelvű hetilap – szerkesztőségének, valamint a Fővárosi és az Országos Szlovák Önkormányzatnak, amelynek elnöke, Fuzik János személyes jelenlétével is megtisztelte a táborozókat. Hozzájárulásuk, támogatásuk révén igaz barátságok köttethettek, s felejthetetlen élményekkel gazdagodva, ajándékokkal elhalmozva tértek haza a résztvevő gyermekek otthonaikba.

Galda Levente képviselő, ÚJBUDA SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZATA (2007. 08. 04.)

LEGFRISSEBB
×

Közbeszerzések 4/2022/KBÖ

4/2022/KBÖ "Budapest XI. ker. Beregszász téri Bohócos játszótér korszerűsítése és bővítése (hrsz.: 2537)" tárgyú közbeszerzési eljárás dokumentumai