Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Akadályok nélkül

Új akadálymentesítési szaktanácsadó kezdte meg munkáját a kerületben. A pozícióra jelölt fogja felmérni az újbudai közintézmények, közterületek, iskolák, óvodák és minden olyan kerületi helyszín állapotát, ahol rendszeresen megfordulnak fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott személyek.

Az új szaktanácsadó, Oláh Koppány Andrea kislányával és szintén kerekes székes férjével érkezett a Polgármesteri Hivatalba, hogy Baráth Andrea esélyegyenlőségi referenssel körbejárták az épületet, és egyeztessenek a várható feladatokról.

– Tavaly februárban született meg a lányom, akkor találkoztam össze Andival egy hipermarket gyerekosztályán, akivel ismeretséget kötöttünk. Később elmondta, éppen olyan munkatársat keresnek, aki tapasztalati tanácsokat tud adni akadálymentességi ügyekben, és végül rám esett a választás – mesélt a kezdetekről az újdonsült tanácsadó. Újbuda Önkormányzata korábban is alkamazott szakértőt, Andrea most a némrég elhunyt Varga Sándor fogyatékosügyi referens munkáját fogja továbbvinni és kiszélesíteni. A fiatal hölgy elmondta, az elmúlt tíz évben a főváros számos pontján béreltek lakást, így jól átlátja az akadálymentességi helyzetet.

– A XI. kerületbe mindig szívesen tértünk vissza, mert a mi szempontunkból is fejlődő városrészről van szó, ahol a BKV-járatokon, az üzletekben, plázákban és intézményekben is jól megoldott a közlekedés – mesélt benyomásairól a szaktanácsadó, aki már kisebb sikerélményekről is beszámolhat, hiszen több étteremnek, pékségnek és üzletnek segített már a bejárat rámpásításában. Koppány Andrea arra figyelmeztetett, a legtöbb területen nemcsak fizikai, hanem lelki akadálymentesítésre is szükség lenne, hiszen az emberek gyakran esetlenül viselkednek fogyatékos vagy mozgáskorlátozott társaikkal.

LEGFRISSEBB
×