Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Állásbörze Újbudán

Harmadik alkalommal került megrendezésre az Újbudai Állásbörze a Polgármesteri Hivatalban. Az önkormányzat által szervezett esemény sikerét jól mutatja, hogy idén a tömeget elkerülendő, a meghívott 75 cég három helyszínen várta az álláskeresőket.

Az Újbudai Állásbörze megnyitóján Veresné Krajcár Izabella alpolgármesterasszony elmondta, az eddigi jelentős érdeklődésre való tekintettel idén három helyszínen várják a megjelent cégek a munkakeresőket. A megjelent 75 cég képviselői a Polgármesteri Hivatal nagytermében, az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán és a TIT Stúdió aulájában társalgott az érdeklődőkkel. Az alpolgármester hozzátette, manapság az egyik legfontosabb cél, hogy az emberek állásokhoz jussanak, ez az Önkormányzat, a munkaadók és a munkakeresők közös érdeke.

Az álláskeresők közül sokan azért választják előszeretettel az állásbörzék nyújtotta lehetőségeket, mert a többezer hirdetés közül számos csak homályos információkat ad, vagy éppen a munkahelyeket csak kötelességből hirdetik meg, azt már korábban betöltötték - számolt be tapasztalatairól egy fiatal nő. Egy néhány soros szövegből valóban nem sok derül ki, így sokan választják a személyes találkozás nyújtotta előnyöket.

A börzén megjelent Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ tanácsadója, Veszely Károly megjegyezte, a médiában megjelenő túlzó információk miatt úgy tűnhet, nincs munkalehetőség, holott csak a mostani börzére megközelítőleg 2000 állást hoztak magukkal a meghívott cégek. Állások tehát vannak, mivel azonban azok kommunikációja nem mindig eredményes, a megfelelő fórumokon kell próbálkozni - tette hozzá a tanácsadó.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 11. 10.)

LEGFRISSEBB
×