Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. szerda, Eleonóra

Az Idősek Világnapján köszöntötték a nyugdíjasokat

A Gazdagréti Nyugdíjas Ház látogatói már izgatottan várták vendégeiket október 1-én, az Idősek Világnapján, holott még azt sem árulták el nekik, ki fogja köszönteni őket a jeles napon. Kupper András a kerületi Fidesz frakcióvezetője és Gadácsi Miklós, önkormányzati képviselő néhány tálca rétessel és egy csokor virággal állított be a jelenlévők nagy meglepetésére.

"Hálával gondolunk az idősekre, hiszen nekik köszönhetjük azt a világot, amiben élünk, ezt a világot pedig nekünk is feladatunk gondosan továbbadni gyermekeinknek" - mondta el köszöntőjében Kupper András. Gadácsi Miklós képviselő arról is beszámolt, az elmúlt testületi ülésen előterjesztésükkel sikerült enyhíteni a nyugdíjasok terhein is.

Egy régóta érvényben lévő önkormányzati rendelet szerint ugyanis az idősklubnak kinevezett korábbi társalgóba még a házban lakó időseknek is 350 Ft belépődíjat kellett fizetni minden belépéskor. A testület döntésének hála három kategóriában differenciálták a belépődíjat a nyugdíj mértékének megfelelően. Így a klubba járók nyugdíjuktól függően 20, 150, vagy 300 Ft-ot kell csak fizetniük.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 10. 02.)