Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

Becsöngettek az önkormányzatnál is

Az első nagyszabású kompetencia mérések 2001-ben jelentek meg Magyarországon.

Szakmai Évnyitóra került sor augusztus 31-én a Flamenco Hotelban az önkormányzat szervezésében, ahol számos előadást tartottak az oktatás tárgykörében. Molnár Gyula elmondta, hogy a kialakított oktatási koncepció jó úton halad, s bevezetésével egy időben rendszeresen fognak végezni kompetencia méréseket az iskolákban az oktatás minőségének biztosítása érdekében. Az előadásokon a gyakorlatiasabb módszerek, és a minőségellenőrzött oktatás igénye is felmerült. Ádám György akadémikus előadásában az oktatás jövőbeni irányelveit fejtette ki.

Bács Márton alpolgármester interjújában elmondta, hogy a kompetencia-elvű oktatást ideje határozottabban bevezetni, azaz "a gyerekek értsék és használni is tudják a tanultakat. Ezt viszont nem kizárólagosan kell bevezetni, hanem a lexikális tudás kiegészítőjeként."- mondta a politikus.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 09. 05.)

LEGFRISSEBB
×

Az óvodáknak békére, nem központosításra van szükségük  

Az óvodáknak nem egy áldatlan átszervezésre, a szakmai fejlődés és gazdasági függetlenség ösztönzését megszüntető, a minőséget rontó központosításra van szükségük, hanem a dolgozók anyagi és emberi megbecsülésére, a fejlesztőpedagógus-ellátás erősítésére, korszerű terekre, energetikai modernizációra, játékokra, és mindenekelőtt: békére. Orosz Anna oktatásért felelős alpolgármester véleménye.