Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Biztonságos és szabályos lesz a Sziget Fesztivál

Minden szükséges dokumentum rendelkezése áll a 2011-es Sziget Fesztivál megrendezéséhez, miután a XI. kerületi önkormányzat soron kívül, rekordidő alatt bocsátotta ki a biztonságos szórakozás feltételeit garantáló rendezvénytartási engedélyt.

Felkészülten várja a fesztiválozókat a Sziget: ezt támasztja alá, hogy Újbuda jegyzője ma hivatalosan is megadta a rendezvénytartási engedélyt a fesztivál lebonyolításához. Az esemény súlyára és nemzetközi hírnevére való tekintettel minden érintett hatóság soron kívül járt el, így a Népegészségügyi Intézet, a tűzoltóság és a rendőrség is eljuttatta azokat a szakhatósági engedélyeket az újbudai hivatalhoz, amelyek a rendezvénytartási engedélyhez szükségesek.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta: „Mind Budapest, mind Magyarország számára fontos rendezvényről van szó, ezért igyekeztünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni az engedélyezéssel járó feladatokat. Ugyanakkor meg kellett győződnünk arról, hogy az ide látogató több százezer fiatal számára minden feltétel adott a biztonságos szórakozáshoz. Őszintén örülök, hogy az egyeztetések, helyszínbejárások eredményesen végződtek, és természetesen jó szórakozást kívánok mindenkinek!”

A Sziget Kft. ezzel minden szükséges engedélyt megszerzett, így nincs akadálya annak, hogy augusztus 8-án ismét elindulhasson a Sziget Fesztivál.