Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 7. péntek, Amália

Egy fillér jutalmat sem vett fel Újbuda polgármestere

Újbuda képviselő-testülete 2012-ben Dr. Hoffmann Tamásnak összesen bruttó 3,5 millió forint jutalmat szavazott meg, a polgármester azonban nem vette fel a neki megítélt prémiumot.

Dr. Hoffmann Tamás írásos előterjesztése alapján ugyanis a képviselő-testület átcsoportosította a polgármesternek szánt juttatást, az összeget kérésének megfelelően kerületi civil és egyházi szervezetek között osztották szét.

A képviselő-testület Dr. Hoffmann Tamás előterjesztésének megfelelően még tavaly november 22-én a 334/2012, illetve december 20-án hozott 372/2012 számú határozataiban átcsoportosította a polgármester prémiumára korábban szánt összeget – fogalmaz a városvezetés ma kiadott sajtóközleménye.

A testületi határozatoknak megfelelően a Körtemuzsika Óvoda Alapítvány részére 740.000 forint, a Bükköny Óvoda Alapítvány részére 800.000 forint, a Gazdagréti Református Egyházközség részére pedig 1.740.000 forint összegű támogatást nyújtott az önkormányzat. A fennmaradó 220.000 forint kifizetéséről nem döntött a testület, így az összeg az önkormányzat költségvetésében maradt.

Az óvodai alapítványi befizetésekből füvesítenek és hintákat vásárolnak a szervezetek, a Református Egyházközség pedig a gazdagréti templom közösségi tereinek építésére használja fel a polgármester támogatását.

dr. Hoffmann Tamáshoz hasonlóan Kupper András alpolgármester is jótékony célra ajánlja fel jutalmát. A Blikk január 14-én írásos formában ugyan ezt a tájékoztatást megkapta, így érthetetlen, hogy a bulvárlap mai számában miért fogalmazott kétértelműen a polgármester juttatásával kapcsolatban. Az írást átvevő mértékadó sajtóorgánumok ugyanis a lap félreérthető megfogalmazása miatt már azt állították, hogy a polgármester jutalomban részesült – áll a közleményben.

A kerület Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának nagy többsége a teljesítmény alapján tavaly kétszer is kapott jutalmat, rendelet szerint a Köztisztviselők Napjához kötődően, illetve másodszor Karácsony közeledtével. A premizálási gyakorlatában a kerület kiemelt figyelmet fordít az oktatási-nevelési intézmények, illetve a rendőrség munkatársainak jutalmazására is, ahogyan erről beszámolt az Újbuda újság ez év első számában.

LEGFRISSEBB
×