Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Halászlével adakoztak

Ezer adag karácsonyi halászlé várta a családokat egy szombati karitatív ebéden. A jelképes, száz forinttos hallét kínáló étterem a bevételt a Szent Imre kórház alapítványának ajánlotta fel.

Karácsonyi hagyomány, hogy az ünnepi asztalra halászlé is kerül. Ezt a tradíciót egy jelképes családi ebéd meghirdetésével tette közösségi programmá a fehérvári úti étterem. A teraszon elfogyasztott, száz forintos halászlével arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a szeretet ünnepén se feledkezzünk meg azokról, akiknek szükségük van a segítségre.

Harsányi Zsolt, a szervező Újbuda terasz étterem tuajdonosa elmondta, kollégáinak ötlete volt, hogy Karácsony közeledtével ezzel az adománygyűjtő ebéddel kedveskedjenek a családoknak. Azok, akik eljöttek, az étteremtől kaptak finom ebédet a jelképes összegért, egyben a levesek árával a Szent Imre kórház alapítványán keresztül a beteg gyermekeknek juttattak karácsonyi ajándékot.

A kezdeményezés hagyományt teremtett, így jövőre ismét megszervezik, a bevételt természetesen adományként juttatják el valamely segítő szervezethez.

A program fővédnöke Molnár Gyula polgármester volt. A karitatív halászlé ebédről a médiatámogató Újbuda újságból kaptak hírt a kerületiek.

Sz.A. (2008. 12. 15.)