Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. csütörtök, Ottó

Sikeres próbapiacok a hétvégén

Volna igény Őrmezőn és Gazdagréten állandó piacra, ahol közvetlenül a termelőktől lehetne vásárolni - derült ki szombaton, a két városrészben szervezett mobilpiacokon. A kerületi Fidesz és a termelők közös akcióján volt nyírségi almapaprika, olcsó krumpli és alma, de a környékbéliek kilószám vitték a banánt és a narancsot is.

Nem volt meglepő, hogy a hatvan forintos krumplit és almát, vagy a nyolcvanöt forintos hagymát már reggel korán várták a helyiek. Két helyszínre szállítotak a kedvező árú zöldségekből. Téglásról vegyes csalamádét, céklát, paprikát, Nógrádból almát, Érsekvadkertről krumplit szállítóttak az akcióban részt vevők. Nem vol véletlen a helyszínválasztás, hiszen sem Őrmezőn, sem a húszezres lakosú Gazdagréti lakótelepen sincs piac.

Egy állandó gazdagréti piacra már van elképzelés - mondta el Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője. A szombatihoz hasonló mobilpiacok megszervezésében pedig, egy végleges megoldás megtalálásáig továbbra is közreműködnek.

A tervek szerint havonta egy alkalommal juthatnának a kerületiek zöldséghez, gyümölcshöz - jóval az egyébként megszokott piaci ár alatt.


Sz.A. (2008. 12. 15.)

LEGFRISSEBB
×