Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Új esély a Zöld Pardonnak

A Zöld Pardon az idei szezon sikeres és problémamentes rendezvényei, a további működése mellett kiálló több százezres tömeg, valamint a lakossági panaszok hiánya miatt közterület-használati szerződésének meghosszabbítását kérte a XI. kerületi önkormányzattól.

Az áprilisi nyitónap óta eltelt időszak bebizonyította, hogy a Zöld Pardon működését hatalmas, politikai hovatartozástól független társadalmi szimpátia kíséri. Kulturális és zenei programjaik mögé az internetes közösségi site-okon és a pártfogói honlapon több százezres rajongótábor szerveződött, miközben több mint hatvanezren aláírásukkal is tiltakoztak a hely október 31-i felszámolása ellen - ezek között a XI. kerületiek aránya jóval felülreprezentálja a fővárosi átlagot.

A rajongók, a tágabb közvélemény és az üzemeltetők is egyetértenek abban, hogy a Zöld Pardon megszüntetése nemcsak egy szórakozóhellyel tenné szegényebbé a fővárost, de egy olyan biztonságos, kulturális missziót teljesítő intézmény végét jelentené, amely jelenleg egyedülálló nem csak Magyarországon, de a régióban is.

Címkék: