Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

POLGÁRMESTER 2014 JELÖLTEK - HOFFMANN TAMÁS

HOFFMANN TAMÁS

Hoffmann Tamás polgármesterjelölt (FideszKDNP) 

– Miért kívánja polgármesterként szolgálni a közösséget? Milyen kerületi kötődése van?

Gyermekkorom óta Albertfalván élek, ugyanabban a házban, ahová születtem, ahol felnevelkedtem. Szívügyem a kerület: a rendszerváltás óta, közel negyedszázada dolgozom Újbudáért, az utóbbi négy évben polgármesterként. Az itt élők szolgálatát tartottam és tartom a legfontosabb feladatomnak.

 

– Mit szeretne elérni a következő öt évben a kerület gazdaságában, közéletében, kulturális területein?

Folytatni kívánjuk a megkezdett munkát. Négy évvel ezelőtt azt ígértük, rendet teszünk. Felszámoltuk a korrupciót, és rendbe tettük a hivatalok működését. A kerület lakóinak érdekeit és szempontjait állítottuk az önkormányzati intézmények működésének középpontjába. Újbuda évtizedek óta dédelgetett álmait valósítottuk meg az elmúlt négy évben. Megújult a Móricz Zsigmond körtér, és elkészült a Gomba, Újbuda jellegzetes, évek óta lezárt és már-már elfeledett találkozóhelye visszanyerte régi fényét. Létrehoztuk Dél-Buda Millenáris Parkját: a Bikás park magas minőségű közösségi térré, városrészközponttá vált, ahová több tíz kilométerről jönnek el a sportolni, kikapcsolódni vágyók. Megnyitjuk a húsz éve üresen tátongó Tüskecsarnokot, amelynek köszönhetően kerületi gyermekeknek tudjuk biztosítani az úszásoktatást. Kibővítettük a Nyéki uszodát, és nem utolsósorban befejeztük az M4-es metrót, amely – azon kívül, hogy a világ egyik legszebb metrója lett – jelentősen javítja a kerület közlekedését. Az elmúlt négy évben több mint 23 ezer négyzetméter útfelületet újítottunk meg, közel 90 ezer négyzetméternyi parkot tettünk rendbe, 12 játszótér újult meg és 21 ezer lakás korszerűsítésében segítettünk. A következő négy esztendőben befejezzük a Bartók Béla út átalakítását, felújítjuk a Fehérvári utat és P+R parkolókat építünk a város szélén, hogy megállítsuk az átmenő forgalmat. Új tanuszodát építünk Gazdagréten, elérjük, hogy a ciklus végére minden panelház korszerű szigetelést kapjon, és átadjuk az új gyermek-egészségügyi központot is.

 

– Milyen fejlesztésekre lát igényt, és melyeket kell mindenképpen megvalósítani?

Bővíteni kell az óvodai férőhelyek számát. Amikor büszkék vagyunk arra, hogy Újbuda a legnépszerűbb kerület a lakást kereső fiatalok körében, gondolnunk kell arra is, hogy mindez milyen feladatot ad az önkormányzat számára a közeli jövőben. Szeretném elérni, hogy a Keveháza utcai és Gazdagréti téri Óvoda is több új csoportszobával gazdagodjék. Fontos a közösségi terek további fejlesztése, hiszen ezek a helyi közösség központjaivá válhatnak. A játszótereken ezért közösségi házakat, gyerekfoglalkoztatókat kell létrehoznunk, amelyek értelmes, közösségteremtő foglalkozások szervezésével, különböző programokkal vonják el az iskolás korú gyermekeket vagy az ifjú felnőtteket a csellengéstől. Folytatnunk kell a közterek megújítását, a zöldprogramot, a bicikliutak hálózatának fejlesztését. Nem állhatunk meg: a fejlődésnek folyamatosnak kell lennie.

 

– Milyen lehetőségeket lát a Fővárosi Önkormányzattal való együttműködésre?

Újbuda polgármestereként azért kell majd küzdenem a fővárosi testületben, hogy a 4-es metró elérjen a budaörsi virágpiacig, ahol megfelelő számú P+R parkolót kell rendelkezésre állítani az ingázók számára. Ezzel lehetne ugyanis csökkenteni az Újbudán átmenő óriási forgalmat. Nem utolsósorban ezzel a lépéssel jobban járna a főváros is, hiszen a metrót többen használnák, és a belsőbb kerületekben sem kellene annyi parkolni vágyó autósnak helyet keresni.