Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

GARZONHÁZI LAKÁSOK FIATALOK RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ BÉRBEADÁSÁRA – 2023.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. augusztus 10.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS GARZONHÁZI LAKÁSOK

FIATALOK RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ BÉRBEADÁSÁRA – 2023.

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017.(IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere (továbbiakban: Polgármester) az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:

Pályázat célja: Az Önkormányzat fiatalok részére kívánja bérbe adni azokat a tulajdonában álló Budapest XI., Fehérvári út 182-190/B. szám alatti üres garzonházi lakásingatlanokat, melyek a Rendelet 11. § (2) bekezdésének megfelelően csak pályázat alapján adható bérbe.

A pályázatra kiírt lakások címei:

A pályázati kiírásban felsorolt, Budapest XI. kerület Fehérvári út 182-190/B. szám alatti épületben lévő üres lakások bérletére lehet pályázatot benyújtani.

A lakásokra általánosan jellemző műszaki paraméterek:

· a lakások használt, de rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban vannak,

· szükség szerint esztétikai felújításra közös megállapodás alapján sor kerülhet,

· a lakások komfortfokozata: összkomfortos.

Pályázat célközönsége:

- A pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét betöltötte, illetve ha a pályázó házasságkötése alapján nagykorúvá vált,

- a pályázó a pályázat megjelenésének időpontjában Budapest XI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy igazoltan öt évnél hosszabb ideje közfeladatot ellátó alkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezik a XI. kerületben,

- állandó jellegű kereső tevékenységet végző és lakástakarékosságot vállaló, a pályázat benyújtási határidejéig 35. életévet be nem töltött, vagy a benyújtás évében 35. életévet betöltő házas, illetőleg élettársi kapcsolatban élő fiatal.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. augusztus 10.

A pályázatok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (Budapest XI. kerület Zsombolyai utca 4. szám alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. szám alatt, a recepción) átvehető, vagy az Önkormányzat internetes oldaláról (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok) letölthető.

A pályázónak nyilatkoznia kell, hogy nyertesség esetén vállalja a pályázati lakásra irányadó mértékű lakbér háromszorosának óvadék címén történő megfizetését.

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

Budapest, 2023. július 10.

dr. László Imre

polgármester