Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Rózsafuttatóval ünnepelhettek idén a legszebb zöld sarok-tankertek

Április 22-én "Föld napja" alkalmából Újbuda Önkormányzata környezetvédelmi pályázatot hirdetett "Zöld sarok-tankert" kialakítása céljából oktatási intézmények számára.

A pályázat célja az óvodás-iskolás gyermekek számára az intézmény területén lehetőséget biztosítani a természet napi megfigyelésére, tényleges ápolására. A kiírás értelmében az intézmények adottságaiktól függően lehetett fát, egynyári, vagy évelő növényeket ültetni, gyógynövénykertet, konyhakertet, kert tavat, vagy sziklakertet kialakítani.

A tankertet pedagógusok, a gyerekek és a szülők közös munkájának gyümölcse. A résztvevő intézmények azt is vállalták, hogy a zöld sarkokat a jövőben is fenntartják, gondozzák. A Föld napja alkalmából kiírt pályázatra 31 pályázat érkezett. A 7 tagú bíráló bizottság a dolgozatokat tételesen átolvasta, értékelte. A bizottság alapelvként a pályázati kiírásnak megfelelően a hozzáadott eszmei értéket tartotta elsődlegesnek, valamint az épített környezet-alkotás esztétikai, egészségügyi, rekreációs, nevelési, oktatási célok megvalósulását, így a jelentkezőkből összesen 24 pályázatot tudott támogatni.

A sikeres pályázók mára megvalósították a megálmodott tankertet, a korábban alig használt, vagy elhanyagolt felületből élősarkot alkottak. Az előző évekhez hasonlóan, a legszebb alkotásokat teljesítményükért a rendezvény fővédnöke és ötletgazdája Fodor Vince alpolgármester külön jutalmazta.

Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola nevében Kiss Mihály igazgató, Ezüstfenyő Óvoda nevében pedig Balogh Lászlóné, az óvoda vezetője vehette át a különdíjakat, Egy-egy különlegesen szép rózsafuttatót és egy-egy leándert.

Mindenkinek gratulálunk a megalkotott Zöld sarok-tankerthez!

LEGFRISSEBB
×