Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Újbuda természeti kincseit ábrázolták a kerületi iskolások

Újbuda Polgármesteri Hivatala tavasszal hirdette meg "Újbuda természeti kincsei" elnevezésű pályázatát, melyen a kerület összes általános iskolája részt vett. A Környezetvédelmi Világnap alkalmából indított kezdeményezés keretében képi és prózai pályázatokat nyújthattak be a kisdiákok, nyereményük pedig csupa olyan ajándék volt, amit a természet felfedezésére használhatnak.

A környezetvédelmi osztály akciója rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen a kiírt pályázatra 82 pályamű érkezett, melyeket háromtagú bíráló bizottság értékelt. A zsűri döntésében a pályázati kiírásnak megfelelően a kerület természeti értékeinek minél érzékletesebb bemutatása (flóra, fauna, természeti jelenségek) játszott főszerepet, de azt is díjazta, ha a pályázó környezetünk megóvására is figyelmeztet munkájában. Az általános iskolás tanulók számtalan rajzot, festményt, kollázst készítettek, a legtöbben a Feneketlen-tavat és annak élővilágát választották pályázati témának.

A Polgármesteri Hivatalban tartott díjátadó ünnepségen Fodor Vince alpolgármester adta át az értékes ajándékokat az ügyes diákoknak, akik terepkerékpárt, kosárpalánkot, tollaslabda szettet, vagy röplabdát vihettek haza munkájuk jutalmául. Az alpolgármester megjegyezte, a kezdeményezés legfőbb küldetése - hogy a fiatalok nyitott szemmel járjanak a világban, és vegyék észre környezetük számtalan szépségét és értékét - célba ért, hiszen a versenymunkákban olyan növényekkel, állatokkal is találkozhattunk, melyeket a legtöbben nem is ismernek.

T.D. - ÚjbudaTV (2010. 06. 10.)

LEGFRISSEBB
×