Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázata

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

Beadási határidő: 2012-09-30

Pályázatot kiíró: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

 

 

Pályázat leírása:

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot - amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:
- kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint;
- megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb. telepítésével lakásonként 1,5 millió forint.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani.

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és további információ a www.emi.hu/futeskorszerusites oldalon érhető el.

 

Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételnek megfelelő személy