Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

FIDESZ javaslat: Tanévkezdési támogatás

A FIDESZ nevében Jankó István, család és idősügyi tanácsnok rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, amin gyermekenkénti 5000 forintos tanévkezdési támogatást szeretnének elfogadtatni a képviselő-testülettel a rászorulók számára.

Jankó István, család és idősügyi tanácsnok szerint "ma már a beiskolázás és a tanévkezdés szinte elviselhetetlen terheket ró egyre több családra. Fokozottan érvényes ez azokra a családokra, ahol három, illetve ennél több gyermeket kell felszerelni megfelelő minőségű és mennyiségű eszközzel."

A FIDESZ szerint a kormány a megszorítások miatt nem siet a családok segítségére, ezért helyi szinten kell őket megsegíteni.

Jankó István szerint elsősorban a gyermekvédelmi kedvezményben részesülőkön, és a három vagy több gyermeket nevelő családokon kell most segíteni. Ezért azt javasolják, hogy ők kapjanak gyermekenként 5000 forintos tanévkezdési támogatást.

A rendkívüli testületi ülést azért kezdeményezik, hogy az érintettek időben megkaphassák a támogatást.

A FIDESZ úgy látja a gazdasági előrejelzések és a kormány teljesítménye alapján, hogy a jövőben szükséges lesz, - ha nem is ebben a formában, - ezt a fajta támogatást beépíteni Újbuda szociális rendeletébe. Ezért a szeptember 20-i rendes képviselő-testületi ülésen javasolni fogják a szociális rendelet módosítását is.

Újbuda WEB (2007. 08. 26.)

LEGFRISSEBB
×

Az óvodáknak békére, nem központosításra van szükségük  

Az óvodáknak nem egy áldatlan átszervezésre, a szakmai fejlődés és gazdasági függetlenség ösztönzését megszüntető, a minőséget rontó központosításra van szükségük, hanem a dolgozók anyagi és emberi megbecsülésére, a fejlesztőpedagógus-ellátás erősítésére, korszerű terekre, energetikai modernizációra, játékokra, és mindenekelőtt: békére. Orosz Anna oktatásért felelős alpolgármester véleménye.