Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

A Fidesz Simicskót jelöli Orbán Anita helyett Újbudán

A 16. számú választókerületben Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem indul az országgyűlési választásokon képviselőjelöltként Újbudán. Helyette Simicskó István lesz a jelölt - közölte a Fidesz. Orbán Anitának a választókerületben Molnár Gyulával, a XI. kerület jelenlegi polgármesterével kellett volna megküzdenie.


A Fidesz Országos Választmányának elnöksége Simicskó Istvánt jelöli Budapest 16. számú egyéni választókerülete Fidesz-KDNP-s indulójának.

Orbán Anita, aki energia- és külpolitikai szakértő, három nyelvet beszél felsőfokon és eddig intenzíven kampányolt, vasárnap délután a Facebookon közzé tette: egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni az országgyűlési képviselő-jelöltséget. Ezt a Fidesz is megersítette vasárnap egy egymondatos közleményben. Tavaly december közepén vált véglegessé, hogy kik indulnak a Fidesz-KDNP színeiben a 2010-es országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben. Az egyéni jelöltek végleges névsoráról a döntést a Fidesz országos választmánya hozta meg.

Orbán Anita a XI. kerületben, a 16-os választókerületben lett volna a legnagyobb ellenzéki párt egyéni jelöltje. A választókerületben a szocialista Molnár Gyulával, a XI. kerület jelenlegi polgármesterével kellett volna megküzdenie. A volt képviselőjelölt vasárnap többek között ezt írta Facebook oldalán :"Ugyanúgy fogok majd írni, linkelni és válaszolni, csak most sajnos egy kicsit ritkábban, mint eddig". A hírt megerősítetteTwitter-oldalán is.