Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. hétfő, Kázmér

Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

 

 

 

Címe:                            1113 Budapest, Hamzsabégi út 60.

Telefonszáma:             1/372-7640

E-mail:                         ujbudaprizma@ujbudaprizma.hu

Honlap:                        www.ujbudaprizma.hu

 

 

Társaságunk Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) 100%-os tulajdonában lévő gazdálkodó szervezet, melyet a hátrányos helyzetű, valamint a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása céljából alapítottak. Az Önkormányzat munkalehetőséget is biztosít a Kft. számára; a kerület közterületeinek, parkjainak gondozását vállalkozási szerződések keretén belül a társaságra bízta, mely feladatokat Parkfenntartási részlegünk látja el.

Emellett működik a Kötészeti-csomagolási részlegünk, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalóinknak a legnagyobb arányban tudunk munkát biztosítani.

A két részleg munkavállalói közreműködésével terjesztjük az Újbuda újságot, amelyet munkatársaink minden második héten juttatnak el a kerületi lakosok postaládájába. Egyebek mellett ez kiváló információszerzési forrásként is szolgál, így lehetőségük nyílik tájékozódni a kerület polgárait érintő közérdekű információkról, a különféle program-lehetőségekről, a kereskedelmi egységek akcióiról, valamint a lakókörnyezetükben zajló eseményekről.

 

 

Biztonságtechnikai részlegünk által üzemeltetett hat parkolóval a XI. kerületi lakosok számára kínálunk megoldást gépjárművük biztonságos tárolására 0-24 órás szolgálattal.

 

 

Az Önkormányzat képviselő-testületének döntése alapján a 2012-es évben cégünkbe olvadt a szintén 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, az ”ÚT XI.” Nonprofit Kft., amelynek fő profilja az útépítés volt. A beolvadás következtében cégünk ettől kezdődöen Út- és közműépítő divízióval bővült, így az útépítéshez és útfenntartáshoz kapcsolódó tevékenységek széles körét is ellátjuk.

 

Részt veszünk a közfoglalkoztatásban, melynek végrehajtása érdekében feladatunk a társaságunkhoz irányított, a munkába potenciálisan bevonhatók körének kiválasztása, és foglalkoztatása; ezenfelül cégünk lehetőséget biztosít a közérdekű munkára ítélt személyek foglalkoztatására is.

 

2012-ben megnyitottuk Állásközvetítő Irodánkat, mely mind a lehetséges munkavállalóknak, mind a lehetséges munkáltatóknak segít megtalálni az ideális munkahelyet, illetve munkaerőt. Lehetőséget teremtünk az alkalmi munkavállalás legális elterjedésére, továbbá B. F. K.  Munkaügyi Központjával együttműködve segítjük a tartós munkába lépést is.

 

Cégünk kidolgozott, egy általunk Prizma Pro Fitt – Nyereségünk az egészségünk -Programnak nevezett egészségfejlesztési programot, amely az alábbi fő alkotóelemekből épül fel:

  • Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés (masszázs, Flabélos, szűrőprogramok, Dr. Card egészségkártya, táplálkozási tanácsadás, szenvedélybetegségekről való leszoktatás támogatása stb.)
  • Sport, kulturális, szabadidős tevékenység (torna, kirándulás, Prizma Nap stb.)
  • Életmód, életvezetési tanácsadás
  • Különféle szolgáltatások (Termelői „piac”, tisztasági csomag, ruha- és játékosztás, tanfolyamok szervezése stb.)

 

A program elsődleges célja, hogy a megváltozott munkaképességű kollégáink képesek legyenek túljutni akadályozott állapotukon, erősítve meglévő értékeiket, személyiségük pozitív erőforrásait. A munkahelyi egészségfejlesztés célja az egészségi állapot romlásának megelőzésén kívül olyan szemléletformálás, amely az egészségesebb életvitel, a szabadidő hasznosabb eltöltésének lehetőségére helyezi a hangsúlyt. A munkavállalóinknál ez azért kap nagyobb hangsúlyt, mert a beintegrálódásuk során nem kaptak sok esetben mintát arra, hogy hogyan lehet a szabadidőt hasznosabban eltölteni, hogyan lehet feltöltődni.