Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

14 igen 18 nem - rendkívüli testületi ülés

Jankó István, a Fidesz képviselője kezdeményezte az egyszeri támogatást, melyet azok a kerületi családok kapnának, akik gyermekvédelmi támogatásban is részesülnek. Így tompítva a nehéz helyzetű családok megnövekedett iskolakezdési költségeit.

3300 gyermek, azaz 1300 család 5000 forintos támogatásáról folyt a vita, melyet végül 14 igen, 18 nem szavazat mellett ebben a formában a testület nem fogadott el. A már megszokott éles pengeváltások az önkormányzati vezetés és ellenzék között most is végigkísérték az ülést.

A "nem" szavazatok indoklásaként elmondták, hogy a Fidesz által felvetett formában nem hatékony a támogatás, mert jövedelemnek minősül, és így adóköteles, tehát a javasolt összegnek alig felét vehetnék át a rászorulók. Elhangzott az is, hogy kevés az idő a támogatandók körültekintő kiválasztására, hiszen a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, akik nem esnek gyermekvédelmi támogatás alá, legalább annyira rászorulnak erre az egyszeri lehetőségre, mint a többgyermekesek.

A támogatás szükségességével és a kezdeményezés céljával minden képviselő egyetértett, a hatékony felhasználás módjában nem jutottak közös nevezőre.

ban, Újbuda MAGAZIN (2007. 09. 06.)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

FIDESZ javaslat: Tanévkezdési támogatás (2007. 08. 26.)

 

 

LEGFRISSEBB
×