Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. hétfő, Árpád

Tóváros ( Budapest XI. kerület Balatoni út – MÁV vasútvonal – Partfutó utca – villamosvonal által határolt terület) területére vonatkozó kerületi építési szabályzat

2023szeptember1916:30
»
2023október2518:00

A tervvel kapcsolatos észrevételeket október 25-ig a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.

ÉRTESÍTÉSA Bp. XI. kerület Újbuda Önkormányzata megbízásából elkészült a Balatoni út – MÁV vasútvonal – Partfutó utca – villamosvonal által határolt terület kerületi építési szabályzata. Korábban, 2021. áprilisában Kamaraerdő, Kőérberek, Tóváros kerületi építési szabályzatának (KÉSZ 7. ütem) készítésekor a KÉSZ partnerségi egyeztetésre került, azonban a Tóváros területére a befektetővel történő további egyeztetések okán a szabályzat nem került jóváhagyásra. Tárgyi szabályzat készítés tehát a KÉSZ 7. ütem befejezése. A településrendezési eszköz egyeztetése a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. Rendelet 78. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szerinti teljes eljárás formájában történik. A partnerségi egyeztetés helyi rendjéről szóló 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK rendelet értelmében értesítem az érintett lakosságot és civil szervezeteket a terv közzétételéről.


A terv 2023. szeptember 25-től 2023. október 25-ig megtekinthető az önkormányzat weblapján, a Településrendezési és Településképi Osztály felületén a készülő településrendezési eszközök címszó alatt.


Alátámasztó javaslat
Rendelettervezet
Lakossági fórum linkjeA tervvel kapcsolatos észrevételeket október 25-ig a
foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.


A 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK sz. rendelet 3. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében tájékoztatom az érintett lakosságot és civil szervezeteket, hogy a Településrendezési és Településképi Osztály tárgyi tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot tart 2023. október 2-án, hétfőn 16.00 órai kezdettel.

 

A lakossági fórum online lesz megtartva. Az érdeklődők a fórumhoz a Településrendezési és Településképi Osztály felületére belépve az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni:Budapest, 2023. szeptember 13.


Tisztelettel:

Schreffel János

     főépítész