Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Polgármester

300 milliárd munkahelyfejlesztésre  

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője volt a XI. kerületi Fidesz vendége a Budafoki úti irodában. A házigazda Hoffmann Tamás meghívásának azért tett eleget a frakcióvezető, hogy személyesen beszélhessen a tagságnak a tervezett költségvetésről, hiszen ez az a fontos döntés, amit a Parlamentnek még idén meg kell hoznia.

'Érzelmileg, erkölcsileg elengedhetetlen a győzelem'  

Újbudán gyökeres, szemléletmódbeli változásra van szükség. Budapest második legnagyobb kerületében az új vezetés számára rengeteg a kihívás: vissza kell állítani a törvényes rendet, és élhetőbb Újbudát kell teremteni. Erről és a decemberi időközi önkormányzati választásokról beszélgettünk a XI. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterével, dr. Hoffmann Tamással.

Újbuda új polgármestere Hoffmann Tamás  

Újbuda új polgármestere Hoffmann Tamás. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül 16-an, az MSZP-ből 5-en, az LMP-ből 2-en szereztek mandátumot, a Jobbikból pedig 1 jelölt jutott be az új önkormányzati képviselő-testületbe.

Molnár Gyula elköszön: Rendet hagyok magam után  

Nyolc éven át volt Újbuda polgármestere Molnár Gyula, aki a következő négy évben már nem ekként folytatja a munkáját. A választók döntése szerint az önkormányzat vezetése változik, a testület összetétele is jelentősen átalakul. A leköszönő polgármester az önkormányzati választások másnapján értékelte a szavazás eredményét.

Eredményekkel fogjuk megszolgálni a bizalmat  

Az önkormányzati választások eredményeként dr. Hoffmann Tamás a kerületet nyolc évig irányító Molnár Gyulával szemben tudott győzni. Az új vezetőt a választás másnapján az elkövetkező hetek feladatairól és jövőbeni terveiről kérdeztük.

Ügyészségi vizsgálat a választás előtti héten  

Pár nappal az önkormányzati választások előtt Lakos Imre újbudai alpolgármester és Molnár Gyula, Újbuda polgármestere ellen is eljárást indított az ügyészség a Lágymányosi öböl egyik ingatlaneladásával kapcsolatban. Azt, hogy az 1000 napja folyó vizsgálat miért éppen most jutott el erre a pontra, többen furcsa véletlennek tartják. A tegnap esti és mai híradások azonban nem pontosan foglalták össze az ügyben eddig történteket. A polgármester ugyanis azért nem jelent meg az idézésre, mert nem kapta meg az erről szóló levelet. Részletek ITT!

Kupper András reakciója Molnár Gyula közleményére

Kedves Polgármester úr!

Közleményre közleménnyel illik reagálni. Csak hát volt-e itt közlemény, amire polgármester úr ilyen zaklatottan reagált? Az első gondolatom az volt, hogy nem ütöm le ezt a magasan feldobott labdát, mert közleményének sem stílusa, sem tárgyszerű közlései nem alkalmasak arra, hogy érdemben vitatkozzunk velük. Mégis érdeklődve olvastam írását, már csak azért is, mert semmilyen közleményt nem adtam ki.